GRIEKENLAND, MON AMOUR

Xenitia

Een concert/documentaire in de voetsporen van Griekse migranten

28.04.2018, 20:15 — 21:45 

Stadsschouwburg . Keizerstraat 3 . Mechelen

Xenitia combineert muziek, getuigenissen en beelden in een documentaire zaalvoorstelling en brengt een eerbetoon aan het gevoel van gemis, nostalgie en de zoektocht naar een thuis die alle migranten delen. Deze gevoelens keren terug in ontelbare Griekse liederen en melodieën. Een team van muzikanten, een filmmaker en een journalist geven deze melodieën een eigentijdse betekenis. De rode draad zijn de verhalen van verschillende Grieken die recent hun land hebben moeten verlaten.

BEZETTING
Katerina Fotinaki, singer-songwriter
Andrea Voets, harp
Evi Filippou, percussie
Fabio Dondero, film en dramaturgie
Chiara Somajni, film en dramaturgie

lunalia.be

Om 19u00 geeft journalist Bruno Tersago een voordracht. Hij woont en werkt sinds januari 2000 in Athene. Hij is niet enkel correspondent voor verschillende Nederlandse en Vlaamse media, maar houdt ook al meer dan 10 jaar een weblog bij over het reilen en zeilen in Griekenland. Het is een blog die de laatste jaren vrijwel volledig wordt beheerst door de crisis in zijn nieuwe vaderland. Tersago is gepassioneerd door de geschiedenis en de gewoontes van zijn adoptieland, en hij probeert de Griekse realiteit te doorgronden, weg van politieke trends. Tijdens Lunalia verduidelijkt hij de maatschappelijk-politieke achtergrond van het concert Xenitia.

Gelieve voor deze voordracht te reserveren via mechelen@festival.be.

www.cultuurcentrummechelen.be

Bildschirmfoto 2018-03-27 um 02.17.56